Αγώνας δρόμου μνήμης και τιμής

Αγώνα δρόμου, υπό τον τίτλο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 (Στρατόπεδο Χαϊδαρίου) – Σκοπευτήριο Καισαριανής», μήκους 14 χιλιομέτρων διοργανώνουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09.00 το πρωί, μπροστά από το κτήριο των μελλοθανάτων Μπλοκ 15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «Καραϊσκάκη Α’» και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές.

Η διαδρομή του αγώνα είναι μήκους 14 χιλιομέτρων: Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλουτζή – Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – Ιερά Οδός – Πειραιώς – Ερμού – Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας – Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας – Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου – Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου – Γρηγορίου Θεολόγου – Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως – Νέας Εφέσου – Πέλοπος – Σκοπευτήριο.

Την τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει αναλάβει η γραμματεία ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Οι δρομείς θα είναι φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους θα είναι τυπωμένα μηνύματα των αγωνιστών.

Με την εκδήλωση αυτή κλείνει για φέτος ο διευρυμένος κύκλος δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η Αθήνα Ελεύθερη», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ενώ παράλληλα συνδέεται και με την εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Για τη διευκόλυνση των δρομέων αλλά και των επισκεπτών, θα υπάρχουν λεωφορεία στο σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα», τα οποία μετά τις 07.00 πμ θα κάνουν δρομολόγια μεταφοράς τους στο Στρατόπεδο «Καραϊσκάκης». Οι αθλητές μετά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, θα εισέρχονται στο Στρατόπεδο και με λεωφορείο θα μεταφέρονται στον χώρο της Εκκίνησης (Χώρος στάθμευσης πλησίον ΜΠΛΟΚ 15).

Δηλώσεις σσυμμετοχής 02/11/2016 ώρα 22.00 μέσω της φόρμας στην ιστοσελίδα  http://www.runningnews.gr/ (επιλογή «επόμενοι αγώνες»)

Το ακριβές πρόγραμμα έχει ως εξής:

08:45. Έναρξη ενημέρωσης των αθλητών (Τεχνικές πληροφορίες του αγώνα)

08:50 Χαιρετισμός Αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.

08:56 Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναζισμού.

08:57 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

09:00 Εκκίνηση Αγώνα.

10:30 Τελετή απονομών κυπέλλων στους 6 πρώτους άνδρες και 6 πρώτες γυναίκες.

11:30 Τέλος Έγκυρων τερματισμών.

Στον τερματισμό θα μοιραστούν στους αθλητές Μετάλλιο και Δίπλωμα.

 

Πρόσφατα Άρθρα