Κινηματογραφικά Εργαστήρια - Συμμετοχή και προϋποθέσεις

Η Αθήνα Ελεύθερη στο Πάρκο Ελευθερίας

«Αρχειακά τεκμήρια και ανθρώπινες ιστορίες στο ντοκιμαντέρ» 

το Σάββατο 20 & την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

από 10:00 έως 18:00 (σύνολο 16 ώρες)

στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Δάφνης 61, Ψυχικό)

Εισηγητής: Βασίλης Λουλές, Σκηνοθέτης δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί»


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

– Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διαθέσιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του Εργαστηρίου (Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 18:00). Μερική ή επιλεκτική παρακολούθηση δεν είναι ούτε αποδεκτή ούτε δημιουργική.

– Δεν απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου ή στην έρευνα Αρχείων, σίγουρα όμως χρειάζεται αγάπη για το σινεμά, την έρευνα και την προφορική ιστορία καθώς και υπομονή και περιέργεια.

– Οι υποψήφιοι καλό είναι (όχι όμως υποχρεωτικό) να έχουν ήδη μια πρακτική εμπειρία πάνω στο θέμα, πχ. εργασία ή έρευνα σε Αρχεία, συμμετοχή στην έρευνα ιστορικού ντοκιμαντέρ, καταγραφή ή κινηματογράφηση κάποιας μαρτυρίας (μόνοι τους ή με άλλους), συμμετοχή σε παράσταση «Θεάτρου-ντοκουμέντο», συμμετοχή σε Ομάδες Προφορικής Ιστορίας, Αφήγησης Παραμυθιού ή άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο πρέπει να έχουν μαζί τους κάποια από τα παρακάτω: laptop, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα. (Η φωτογραφική κάμερα και το βίντεο του κινητού είναι καλά αλλά όχι για την περίπτωση αυτή). Ευπρόσδεκτοι είναι όσοι έχουν εγκατεστημένα στον υπολογιστή τους προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο (τύπου Photoshop, Movie Maker ή άλλα σχετικά) και ξέρουν τον χειρισμό τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι απαραίτητο να έχει ο καθένας ΟΛΑ τα παραπάνω.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

  1. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας χρειάζεται να συμπληρωθούν όλα τα πεδία της συνημμένης Δήλωσης συμμετοχής. Δηλώσεις με ελλιπή στοιχεία δεν θα εξεταστούν.
  2. Οι Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: democracy@parliament.gr
  3. Έναρξη υποβολής Δηλώσεων: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00
  4. Λήξη υποβολής: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Οκτωβρίου, ώρα 17:00
  5. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει ύστερα από κλήρωση.
  6. Στο Εργαστήριο θα πάρουν μέρος μέχρι 20 άτομα.
  7. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους επιτυχόντες (τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά) μέχρι την ΤΡΙΤΗ 09 Οκτωβρίου.
  8. Οι επιτυχόντες πρέπει μέχρι τη ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Οκτωβρίου να οριστικοποιήσουν (ηλεκτρονικά) τη συμμετοχή τους στο Εργαστήριο.
  9. Μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Οκτωβρίου θα έχει κλείσει ο κατάλογος συμμετεχόντων με την αναπλήρωση από επιλαχόντες των κενών θέσεων που τυχόν προκύψουν.