Κινηματογραφικά Εργαστήρια - Συμμετοχή και προϋποθέσεις

Η Αθήνα Ελεύθερη στο Πάρκο Ελευθερίας

«Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση – Προσωπική μαρτυρία και Ιστορία» 

Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 από 10:00 έως 17:30 (σύνολο 15 ώρες)

Κτήριο Σ.Φ.Ε.Α (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), Πάρκο Ελευθερίας (μετρό: Μέγαρο Μουσικής)

Εισηγητής: Βασίλης Λουλές, Σκηνοθέτης δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», «Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη», «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί»


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διαθέσιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του Εργαστηρίου (Σάββατο και Κυριακή από 10:00 έως 17:30). Μερική ή επιλεκτική παρακολούθηση δεν είναι ούτε αποδεκτή ούτε δημιουργική.

Δεν απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου, σίγουρα όμως χρειάζεται αγάπη για το σινεμά και την προφορική ιστορία, υπομονή και περιέργεια.

Οι υποψήφιοι καλό είναι (όχι όμως υποχρεωτικό) να έχουν ήδη μια σχέση με την πρακτική πλευρά του θέματος, πχ. να έχουν κάνει στο σχολείο κάποιες απόπειρες εναλλακτικής διδασκαλίας της Ιστορίας ή να έχουν επιχειρήσει να καταγράψουν κάποια μαρτυρία με τους μαθητές τους (ή να το έχουν κάνει μόνοι τους) ή να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σχετικών δράσεων (ενδεικτικά: Ομάδες Προφορικής Ιστορίας, Ομάδες Αφήγησης Παραμυθιού ή άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες).

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο πρέπει να έχουν μαζί τους κάποια από τα παρακάτω: laptop, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα. (Η φωτογραφική κάμερα και το βίντεο του κινητού είναι καλά αλλά όχι για την περίπτωση αυτή). Ευπρόσδεκτοι είναι όσοι έχουν εγκατεστημένα στον υπολογιστή τους προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο (τύπου Photoshop, Movie Maker ή άλλα σχετικά) και ξέρουν τον χειρισμό τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι απαραίτητο να έχει ο καθένας ΟΛΑ τα παραπάνω.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

  1. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας χρειάζεται να συμπληρώσετε όλα τα πεδία της συνημμένης Δήλωσης συμμετοχής. Δηλώσεις με ελλιπή στοιχεία δεν θα εξεταστούν.
  2. Οι Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: democracy@parliament.gr
  3. Έναρξη υποβολής Δηλώσεων: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00
  4. Λήξη υποβολής: ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00
  5. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με κλήρωση.
  6. Στο Εργαστήριο θα πάρουν μέρος μέχρι 30 άτομα.
  7. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους επιτυχόντες (τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά) μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 27 Σεπτεμβρίου.
  8. Οι επιτυχόντες πρέπει μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Οκτωβρίου να οριστικοποιήσουν (ηλεκτρονικά) τη συμμετοχή τους στο Εργαστήριο.
  9. Μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 4 Οκτωβρίου θα έχει κλείσει ο κατάλογος συμμετεχόντων με την αναπλήρωση από επιλαχόντες των κενών θέσεων που τυχόν θα προκύψουν.