«Πες μας τη δική σου Ιστορία» Ημερίδα εκπαιδευτικής δράσης

Πότε:
19 Δεκεμβρίου 2018 όλη την ημέρα
2018-12-19T00:00:00+02:00
2018-12-20T00:00:00+02:00
Πού:
Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Λεωφ. Συγγρού 364
176 74 Καλλιθέα
Κόστος:
Δωρεάν

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η διοργάνωση «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη», οργανώνουν Μαθητική Δράση Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο «Πες μας τη δική σου ιστορία» για τους μαθητές και τις μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να αναζητήσουν μια ιστορία που αναφέρεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (Ελληνοϊταλικός πόλεμος – Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση), όπως αυτή ζωντανεύει μέσα από ένα οικογενειακό αντικείμενο, μια φωτογραφία, μια αφήγηση των παππούδων, μια ιστορία της γειτονιάς τους, την ιστορία ενός σχολείου, ενός κτιρίου. Στη συνέχεια, λειτουργώντας ομαδοσυνεργατικά σε επίπεδο σχολικού τμήματος και με δεδομένη την εξοικείωσή τους με την τεχνολογία, ζητείται να καταγράψουν με την εποπτεία εκπαιδευτικών τους την ιστορία τους με τη μορφή σύντομης ταινίας ή ψηφιακής δημιουργίας.

Σκοπός της δράσης είναι η καλλιέργεια της ιστορικής κουλτούρας μέσα από τη δημιουργία ενός προσωπικού δεσμού των μαθητών με το παρελθόν, η διάσωση ιστορικών τεκμηρίων, η αξιοποίησή τους σε μαθητικές δημιουργίες και η διάχυσή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του «Η Αθήνα Ελεύθερη», οργανώνεται για τη μαθητική δράση «Πες μας τη δική σου Ιστορία» επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από Ημερίδα – Εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Πρόσφατα Άρθρα